Kinderen en kerkdienst

Kinderen en kerkdienst

Om de kinderen tot en met 12 jaar optimaal te betrekken bij de kerkdienst, organiseren we voor diverse leeftijden de onderstaande activiteiten:

  • Voor de allerkleinsten is in de morgendiensten een nette, leuke en veilige crèche beschikbaar. Er is voldoende te spelen. Er is altijd een volwassen begeleider aanwezig. Tijdens de collecte heeft u de mogelijkheid uw kind(eren) op te halen uit de crèche. Zo kunnen we samen de kerkdienst af sluiten en de Zegen ontvangen.
  • De kinderen die groot genoeg zijn voor de kerkdienst kunnen een werkblad meenemen bij de personen die u bij de ingang welkom heten. Dit werkblad laten wij zoveel als mogelijk aansluiten op de inhoud van de dienst.
  • Wanneer een kind gedoopt kan er in die kerkdienst een doopkaart worden uitgedeeld. Deze kaart kan beschreven en ingekleurd worden. Aan het einde van de dienst wordt deze kaart aan de doopouders gegeven bij het feliciteren.
  • Voor de kinderen van 4 t/m 10 jaar wordt een KING georganiseerd. Dit is een bijbelklas tijdens de morgendienst. Elke week is een andere leeftijdsgroep aan de beurt. Deze zijn ingedeeld in drie groepen; basisschool groep 0, 1 en 2 / basisschool groep 3 en 4 / basisschool groep 5 en 6.  Tijdens de dienst wordt via de beamer een van de onderstaande logo’s getoond. Dat is het moment dat de kinderen met de begeleiders de kerkzaal kunnen verlaten naar de vergaderzaal. In de Rondommer wordt ook vermeld welke groep aan de beurt is.
  • Voor de kinderen van 11 en 12 jaar wordt 1 maal per maand een avond georganiseerd waar met de kinderen, op een ontspannen manier wordt doorgesproken over diverse onderwerpen.

Voor contact met de commissie is het mailadres: bijbelklas@live.nl 

De logo’s van de verschillende BijbelKing groepen

Groepen